BOERENLANDDAG

Op zondag 10 juni 2018 is het weer feest, het is Boerenlanddag op Speelboerderij Elsenhove! Het wordt een vrolijke dag vol activiteiten en demonstraties; er is van alles te doen voor jong en oud. 

NIEUW INFORMATIE VOLGT. HIERONDER STAAT DE INFORMATIE VAN 2017

Deze dag staat in het thema van ‘dieren aan het werk’. Je kan verschillende dieren op een bijzondere manier aan het werk zien. Natuurlijk is er ook weer een boerenmarkt en live muziek , een speurtocht en spelletjes voor kinderen tot 12 jaar en een tentoonstelling van oude trekkers.

boerenlanddag elsenhove 2017

Er worden diverse demonstraties gehouden waarbij dieren in actie komen:

  • Demonstratie Schapen drijven, met behulp van de Border Collies gaat Sylvia Passchier van Big City Borders, de schapen met behulp van haar honden een bepaald route laten afleggen zoals een herder dit op de heide doet.
  • Diverse honden van verschillende rassen gaan, aangemoedigd door en op aanwijzingen van hun baasje een parcours afleggen en moeten daarbij hindernissen nemen zoals door een tunnel heen gaan en over hindernissen springen. Dit wordt georganiseerd door de hondenclub “Airsport” uit Hoofddorp.
  • Merel Jansen met haar ezel Iejoor laten zien dat ook een ezel vele vrijheidsdressuurkunsten kan leren. Veel mensen verwachten dit niet van een ezeltje maar Iejoor gaat de bezoekers van Elsenhove de Spaanse pas, steigeren, doodliggen, apporteren en nog veel meer laten zien!
  • Konijnentrainster en deskundige, Sandra Korhorn geeft een demonstratie met haar konijnen die zij diverse spelletjes heeft aangeleerd. Dit vinden de konijnen leuk om te doen. Daarnaast geeft Sandra adviezen over het houden van konijnen en alles wat daar bij komt kijken.
  • Een enthousiaste groep trekker eigenaren zijn bereid hun mooie oude trekkers tentoon te stellen, waarbij kinderen er zelfs even op mogen gaan zitten voor een stoere foto.
  • Marcel van Leeuwen stelt zijn oude melkwagen tentoon met daarbij een verzameling van oude landbouwgereedschappen.
  • Je kan ook weer leuke spelletjes doen. Hiervoor kun je bij de speelboerderij een kaart kopen. De speelboerderij is vanaf 13.00 uur open voor de Boerenlanddag! Toegang is gratis.

 

Spelletjes & speurtocht

Bij de ingang worden bij de informatietafel van de Stichting vrijwilligers Elsenhove spelkaarten verkocht waarmee kinderen tot ongeveer 12 jaar kunnen deelnemen aan de spelletjes en aan een speurtocht. Met de speurtocht zijn leuke prijzen te winnen. Tot uiterlijk 16.00 uur worden de spelkaarten verkocht, om 16.30 uur stoppen de spelletjes.

Boerenmarkt en nog meer

Op de speelboerderij is op Boerenlanddag een leuke lentemarkt. Je vindt er verschillende kraampjes waar je leuke dingetjes kan zien kopen, zoals Kunst van materialen uit de natuur van Corry Zwart, Potjetoe, Passie vilt, Spinnen en kaarden, de Bijenvereniging, Wereldwinkel en het IVN.

Zet de Boerenlanddag van zondag 10 juni dus in je agenda, het wordt een hele leuke dag!

We zijn open vanaf 13.00 uur. Het kan op deze dag erg druk worden; als je met de fiets kan komen, scheelt dat waarschijnlijk tijd met het zoeken naar een parkeerplaats.