SPEELTUIN MET TERRAS

speeltuin horeca terras elsenhoveZoals de naam ‘Speelboerderij’ al doet vermoeden, is Elsenhove een combinatie van een kinderboerderij en een speeltuin. De afgelopen jaren is de speelplaats jaarlijks vernieuwd en is de grote avontuurlijke én natuurlijke speeltuin een feit. Naast de natuurlijke speelelementen zijn er ook veel verschillende speeltoestellen en een leuke zandbak voor de allerkleinsten. Het terras van het Theehuis grenst aan de speelplaats.

Geheel vernieuwde speeltuin

speeltuin lesenhove kinderboerderij terrasIn het deel van de speeltuin dat grenst aan het terras van het Theehuis bevinden zich de speeltoestellen. Bij de metamorfose van de speeltuin zijn alle speeltoestellen in de afgelopen jaren vervangen. Nieuwe uitdagende klimtoestellen, leuke glijbanen en natuurlijk ook een spannende zandbak voor de kleinere gasten zijn geplaatst.

In dit deel van de speelplaats ligt overal zand. Dat maakt het veiliger en bovendien ziet het er vrolijk uit.

Vanaf het terras heeft u prima zicht op de speeltuin. U kunt uw kroost in de gaten houden onder het genot van een kopje koffie en wellicht even een tijdschrift lezen.

terras theehuis elsenhove speeltuin

Avontuurlijke speeltuin

avontuurlijke speeltuin amstelveen elsenhove horecaVerder naar achter op het speelterrein begint het avontuurlijke deel. Het doel in 2013 was om een avontuurlijke en natuurlijke speelplek te creëren en dat is zeker gelukt. Er is gebruikt gemaakt van natuurlijke elementen als boomstammen, zandheuvels, keien, wilgen en houten palen.

Het ontwerp van deze speelplaats is gebaseerd op ontwerpen van klas 2 van het Technasium van het Keizer Karel College in Amstelveen. Zij bedachten onder andere ‘chillplekken’ voor meisjes en een wedstrijdparcours voor jongens. Maar ook voor onze kleinere gasten is er genoeg te beleven in dit avontuurlijke gedeelte.

elsenhove amstelveen speeltuinDe avontuurlijke speelplaats komt uit bij de Veenschuur waar een loopburg over de sloot is.

Foto’s van de speeltuin

Klijk hier om meer foto’s te bekijken.