FIETSROUTES – FIETSERS WELKOM!

Start uw fietstocht vanuit Elsenhove en geniet van het prachtige landschap van Amstelland. Of stap af en kom bij ons even uitrusten als u een van de vele fietsroutes in de buurt maakt. In de nabije omgeving zijn veel uitgezette fietsroutes, zoals:fietsroutes

Fietsers Welkom!

Elsenhove Horeca mag het kwaliteitslabel Fietsers Welkom! van Nederland Fietsland voeren. Dat houdt in dat wij een prima plaats zijn om uw fietstocht te starten of om bij ons te rusten. Even ontspannen op het terras bij het Theehuis en ondertussen gratis de elektrische fiets opladen of de bidon vullen met water. Bij pech de band plakken of de kaart met fietsroutes nog eens bestuderen.

Omgeving

De regio Amstelland bestaat onder andere uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer en Uithoorn. Amstelland betekent een mix van historische monumenten, moderne musea, de bloemenveiling in Aalsmeer, maar ook rustieke groen- en veengebieden, polders en twee grote plassen: de Ouderkerkerplas en de Gaasperplas. Maar ook het bekende Diemerbos ligt er. En de Hoge Dijk, een moerasgebied met rietland en moerasbos.

Kortom, Amstelland is een gevarieerd landschap van veenweidepolder tot bos, afgewisseld door mooie dorpen – waaronder Ouderkerk aan de Amstel – en molens en buitenplaatsen. In de gouden eeuw bestonden er langs de Amstel maar liefst zestig buitenplaatsen. Welgestelde Amsterdammers brachten er de zomer door. Nu zijn er nog maar drie over: Wester-Amstel, Oostermeer, en Amstelrust. Stap bij ons op de fiets en bewonder ze met eigen ogen!

 

fietsen_Amstelland_foto-recreatie-noord-holland