RONDEHOEPROUTE

De Rondehoeproute is een fietstocht van 17 kilometer door Groengebied Amstelland. De fietsroute start bij de brug over de Amstel in Ouderkerk aan de Amstel en voert dicht langs Elsenhove. Kom dus gezellig langs voor een kopje koffie en een lekkere tosti in ons Theehuis.

Fiets RondehoepDeze route heeft alle ingrediënten van het Groene Hart in zich. En dat op een steenworp afstand van de grote stad! U fietst langs slingerende veenriviertjes als de Waver en de Bullewijk, en langs moerassen van de Botshol. Onderweg zie je het open veenland van Polder de Rondehoep, maar ook de diepgelegen droogmakerijen als Polder Groot Mijdrecht en Bovenkerkerpolder. De Rondehoep werd vroeger bemalen door molens. Op de plek van een van die molens staat nu een nieuw gemaal. De Rondehoep is in de wintermaanden een belangrijk foerageergebied voor kol- en rietganzen, lepelaars uit het Naardermeer en voor purperreigers en zwarte sterns uit de Botshol. Deze laatste is een ware kraamkamer voor de natuur met rietland, moerasbos, hooiland en open water. Er broeden vele vogels, waaronder de roerdomp en de krooneend. U passeert twee forten van de Stelling van Amsterdam: Fort Botshol en Fort Waver-Amstel.

Voor meer informatie over de Rondehoeproute, klikt u hier.

Routebeschrijving

  • Start bij knooppunt (KP) 68 Nesserlaan > met pont oversteken (pont €1,-)
  • Rechts richting KP 1 langs de Waver > (Alternatief: KP 68 RI Amstelveen 1e links richting Nes a/d Amstel naar KP 29
  • Neem pontveer bij Fort Waver richting KP 1)
  • Bij KP 2 neem de fietsbrug over Waveren ga links langs Botshol
  • Steek de Waver over bij de Stokkelaarsbrug naar KP 70 ga rechts naar KP 69  langs de Waver naar KP 62 in Ouderkerker a/d Amstel
  • Ga rechts bij de Kerk door het dorp naar KP 61 > links aanhouden richting Elsenhove naar KP 67 langs de Amstel (en gelegenheid tot koffie bij ons)
  • Vervolg Amstel naar KP 68.