NOORD-HOLLANDPAD ETAPPE 11

Elsenhove Horeca is ambassadeur van het Noord-Hollandpad, de langeafstandwandelroute (270 km) die Texel of Wieringen met het Gooi verbindt. Het grootste deel van de route voert door boerenland, langs molens, slootjes, kanalen, bos en door karakteristieke dorpjes. De 13 etappes gaan grotendeels  over onverharde paden, rustige landwegen of wandelpaden en zijn tussen de 14 en 26 km lang. Noord-Hollandpad Etappe 11 gaat langs de Amstel en Angstel, Waver en Winkel en begint (of eindigt als u in tegengestelde richting loopt) op Speelboerderij Elsenhove.

Startpunt van deze etappe is speelboerderij Elsenhove, waar u kunt parkeren en wat eten en drinken. Begin uw wandelroute met een lekker kopje koffie in ons Theehuis! Ten zuiden van Amstelveen voert de tocht door de open Bovenkerkerpolder. Via de onverharde Middenweg en een weilandpad langs een vroegere molengang wandelt u terug naar de breed kronkelende Amstel. Onder Nes neemt u het pontje naar de overkant van de Amstel.

Dan verder langs de bochtige Waver en twee in het groen verscholen forten uit de Stelling van Amsterdam naar de Stokkelaarsbrug. Een pleisterplaats in lente en zomer. Vervolgens een doortocht over Stichts gebied naar eindpunt Abcoude en zijn eet- enNoord-Hollandpad etappe 11
 drinkgelegenheden, bus- en treinhaltes. Onderweg loopt u langs de Winkel en de Angstel. Met vergezichten over de groene wildernis van natuurreservaat Botshol, uitgeveende plassen als die van Vinkeveen en nog eens twee forten uit de oude kringstelling, Fort aan de Winkel en Fort Abcoude.

Als u op de kaart links klikt, krijgt u de interactieve kaart van het Noord-Hollandpad etappe 11 te zien.

Deze route kan ook in tegengestelde richting worden gelopen. De bijbehorende routebeschrijving vindt u op de website van het Noord-Hollandpad. Hier kunt u ook het gehele GPS-track van alle etappes downloadeLogo Noord-Hollandpadn. Meer informatie over de elfde etappe van het Noord-Hollandpad vindt u hier.

Alternatieve route tijdens het broedseizoen

Tijdens het broedseizoen (15 maart – 15 juni) zijn veel natuurgebieden gesloten en dient u te kiezen voor de alternatieve route(s). Meer informatie vindt u op de site van het Noord-Hollandpad.

wandelroute amstel

Bord op onze parkeerplaats